RUSKE KAPE PO TRADICIONALNOM RECEPTU U savršenom spoju kokosa i čokolade
Idealne za slavsku trpezu. Mekane, ukusne i neodoljivo slatke. Ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
- 8 jaja
- 4 kašike vode
- 2 kašike ulja
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kakao praha
Za fil
- 1 l mleka
- 200 g brašna
- 400 g šećera
- 300 g maslaca
- Za ukrašavanje:
- 200 g kokosa
- 100 g čokolade
- 30 g maslaca
Priprema
Belanca umutite i dodajte žumanca. Tome dodajte vodu, ulje i šećer, te umutite mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i dodajte u smesu sa jajima. Podmažite veliki pleh. Sipajte pola u jedan deo, pa stavite kakao u ostatak smese i izmešajte .To odmah sipajte u drugi deo pleha. Izravnajte i pecite 15 do 20 minuta na 220 stepeni.
Priprema fila Šećer i brašno pomešajte sa malo mleka, a potom umutite mikserom. Ostatak mleka zagrejte da bude mlako a zatim dodajte smesu sa šećerom i brašnom. Kuvajte oko 10 minuta,dok se ne zgusne. Neka se fil ohladi, pa dodajte umućen maslac i sjedinite mikserom da dobijete penastu smesu. Napravite krugove iz kore uz pomoć male čaše. Nafilujte kašikom fila žuti krug, pa preko stavite braon krug i okolo nafilujte. Ostavite odozgo patišpanj. Uvaljajte okolo u kokos. Čokoladu istopite sa maslacem i kašikom nanesite glazuru na šubarice.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)