BOMBA TORTA Poslastica bogatog ukusa koja se jednostavno priprema
Savršeni spoj čokolade, oraha i keksa daje ovoj torti posebnu draž. Napravićete je prilično lako.
Potrebno je
BISKVIT
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih oraha
- 3 kašike brašna
- pola kašičice praška za pecivo
1 FIL
- 250 g maslaca ili margarina
- 12 kašika šećera u prahu
- 6 žumanaca
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g mlevenog keksa
- 2 dl soka od pomorandže
- 100 g čokolade za kuvanje
2 FIL
- 6 belanaca
- 6 kašika kristal šećera
- 2 x 150 g šećera
Priprema
Umutite jaja sa šećerom. Lagano dodajte mlevene orahe i brašno pomešano s malo praška za pecivo. Smesu sipajte u pleh i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za prvi fil umutite maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno žumance. Kada je dobro umućeno, dodajte mlevene orahe i keks koji ste prethodno namočili u sok. Polovinu ovog fila premažite po biskvitu, a u drugu polovinu umešajte omekšalu čokoladu, pa premažite po prvoj polovini fila. 150 g šećera ukuvajte s malo vode a drugih 150 g šećera karmelizujte. Umutite belanca, dodajte jednu po jednu kašiku šećera i kada se dobro stegne, dodajte ukuvani šećer, zatim karmelizovani sve vreme miksajuči. Miksajte dok se dobro ne ohladi, a zatim premažite tortu.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)