ROZEN TORTA SA MAKOM Gotova za 30 min, može da bude i mrsna i posna
Napravite za pola sata rozen tortu sa makom. Uspeće i totalnim početnicima, a Vaši gosti će biti oduševljeni. Ako stavite posne kore, margarin i biljno mleko, dobićete posnu verziju ove torte.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 400 g maka
- 200 ml vrućeg mleka
- 200 g putera
- 2 kesice vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 g mlečne čokolade
- 100 g mlevenog keksa
ZA GLAZURU
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
Priprema
U provrelo mleko sipajte mak, promešajte, dodajte puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešajte da se čokolada i puter istope na kraju i umešajte mleveni keks. Sklonite fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filujte kore i ređajte jednu na drugu. Svaku koru kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednju koru nemojte da filujete. Tortu pokrijte folijom, stavite preko nje nešto teško, i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopite čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i prelijte kolač. Kad se kolač potpuno stegne, isecite ga na štangle.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)