BISKVIT SA VIŠNJAMA Napravićete ga začas, a pojesti još brže
Jede vam se slatko? Zašto ne biste napravili ovaj preukusan kolač sa višnjama? Mak mu daje poseban šmek, a priprema je laka.
Potrebno je
- 3 jaja
- 300 g višanja
- 200 g mlevenog maka
- 2 šolje brašna
- 1,5 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte pomešano brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatno-smeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)