ŠARLOTA TORTA Harmonija bogatog fila sa piškotama Donosimo vam originalan recept
Savršen spoj izdašnog fila i piškota sa voćem. Lako mogu da je naprave i potpuni početnici. Neodoljivog, kremastog ukusa.
Potrebno:
- 2 pakovanja piškota
- 3/4 l mleka
- 1 prašak za čokoladni puding
- 2 jaja
- 125 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 75g čokolade za kuvanje
- 75g seckanog badema
- 2 kašičice kafe, u prahu
- malo ruma
- 7 listova belog želatina
- 1/4 l slatke pavlake
- voće po izboru (banane, maline)
Priprema
Izmešajte prašak za puding sa žumancima i malo hladnog mleka. Preostalo mleko stavite da provri sa šećerom i vanilinim šećerom. U tom provrelom mleku sa šećerima otopite čokoladu. Zatim smesi dodajte izmešani puding i kratko prokuvajte. Želatin desetak minuta natopite u hladnu vodu. Zatim dodajte bademe, kafu u prahu i oceđeni želatin prethodnoj smesi. Onda umutite belanca u čvrsti šne i umešajte u kremu. Ostavite da se ohladi. Pre nego se masa spoji sa želatinom, dodajte čvrsto umućenu pavlaku. Tortu pravite u okruglom kalupu za torte. Stavite kalup na tacnu za tortu pa slažite piškote u krug. Ređajte tako dok ne potrošite sve piškote, pa preko stavite krem. Onda tako ponavljajte red piškota pa krem dok ne potrošite sav krem. Ostavite tortu da se stisne pa zatim pažljivo skinite obruč. Ukrasite Šarlotu voćem po izboru i umućenom pavlakom. Bon appetit !
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)