KROFNE S DŽEMOM ZAPALILE INTERNET Evo zašto su toliko neodoljive
Tople, mekane, punjene krofne sa džemom. Tako možemo da opišemo recept, koje su prošle nedelje domaćice najviše pretraživale na internetu.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 600 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 3 kašike šećera
- 4 žumanca
- 125 g margarina
- džem za punjenje
- ulje za prženje
Priprema
U mleko stavite šećer, dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, dodajte istopljen margarin. Dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesite varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostavite na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa pravite čašom otiske i na svaki krug stavite po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopite taj deo i čašom vadite krofne. Pokrijte ih krpom i ostavite da rastu 30 minuta. Krofne pržite u dubokom zagrejanom ulju. Vadite na salvetu kako bi se upio višak masnoće.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)