KROFNE S DŽEMOM ZAPALILE INTERNET Evo zašto su toliko neodoljive
Tople, mekane, punjene krofne sa džemom. Tako možemo da opišemo recept, koje su prošle nedelje domaćice najviše pretraživale na internetu.
Potrebno je
- 1 kg brašna
- 600 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 3 kašike šećera
- 4 žumanca
- 125 g margarina
- džem za punjenje
- ulje za prženje
Priprema
U mleko stavite šećer, dodajte kvasac i ostavite da nadođe. U posudu sipajte mleko i nadošao kvasac, dodajte istopljen margarin. Dodajte žumanca, so i postepeno brašno. Testo mesite varjačom sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ostavite na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruči. Razvucite u pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovini testa pravite čašom otiske i na svaki krug stavite po kašičicu džema. Drugom polovinom testa preklopite taj deo i čašom vadite krofne. Pokrijte ih krpom i ostavite da rastu 30 minuta. Krofne pržite u dubokom zagrejanom ulju. Vadite na salvetu kako bi se upio višak masnoće.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Gotove začas, a nestanu sa stola čim se postave
Slatki zalogajčići raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)