ZIMSKA TORTA SA POMORANDŽOM I ORASIMA Obožavaćete je
Napravite tortu na drugačiji način. Dodajte joj pomorandžu i orahe. Uživajte u ovom slatko-hrskavom voćnom spoju.
Potrebno je
ZA KORU
- 8 belanaca
- 3 žumanca
- 12 kašika šećera ili 250 g
- 1 vanilin šećer
- 200 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
ZA ŽUTI FIL
- 3 korice narandže
- 350 ml soka od tri pomorandže
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- vanilin šećer
- 100 g gustina
- 400 ml mleka
- 200 g maslaca
ZA BELI FIL
- 300 ml hladnog mleka
- 3 šlag pene
Priprema
Odvojite belanca d žumanaca. U posudu sa belancima stavite prstohvat soli, mutite mikserom, dodajte šećer i nastavite da mutite, dodajte 3 žumanca, vanilin šećer, te još mutite. Kada je smesa lepo umućena dodajte mlevene orahe i brašno. Ručno sjedinite, polagano, nikako mikserom. Smesu sipajte u veliki pleh obložen pek-papirom. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180 stepeni. Sa pečenog biskvita sklonite papir. Podelite na tri dela. ŽUTI FIL Izrendajte koricu sa dobro opranih i prosuđenih pomorandži. Zatim iscedite sok-350 ml. Sipajte sok u šerpu i dodajte izrendanu koricu. Gustin razmutite u malo mleka. U šerpu sa sokom dodajte preostala žumanca. šećer, vanilin šećer, razmućeni gustin i ostatak mleka. Promešajte da se lepo sjedini. Stavite na ringlu i sve zajedno kuvajte uz stalno mešanje. Sklonite sa ringle i prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. Sjedinite sa maslacem. BELI FIL Umutite šlag penu sa mlekom. Filujte tortu sledećim redosledom Kora -1/3 žutog fila-1/3 šlaga-kora. Dekorišite mlevenim orahom i šlagom.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)