KREMASTI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Rapsodija keksa i čokolade u mekom spoju
Ako želite kolač koji je lagan, ukusan i nije vam potrebno puno vremena za pripremu, imamo rešenje za vas. Napravite ovaj slatkiš, fenomenalan je.
Potrebno je
- 600 g keksa
- 300 g šlaga u prahu
- 300 g čokolade
- 300 ml mleka
Za potapanje keksa
- 200 ml mleka
za dekoraciju
- 200 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema
Šlag umutite sa mlekom da dobijete čvrstu smesu. Dodajte istopljenu čokoladu (istopite na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj) i mutite da se sjedini. Svaki komad keksa umočite u mleko i poređajte na tacnu jedan red kao koru. Namažite sa nekoliko kašika fila, preko stavite red keksa, fil i tako redom dok sav keks i fil ne potrošite. Odozgo treba da završite keksom. Treba da bude 4-6 redova keksa, u zavisnosti od veličine tacne. Za glazuru, istopite čokoladu sa uljem i odozgo namažite kolač. Ostavite da se stegne pa secite na kocke i služite.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)