KAPUĆINO TORTA Fenomenalna poslastica koja odmah nestane sa stola

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Ako volite ukus kafe u kolačima, probajte ovaj recept. Izuzetna kapućino torta, neće nikoga, ko je bude probao, ostaviti ravnodušnim. Neodoljivog, kremastog fila u kombinaciji sa kafom i orasima, idealno je posluženje za slavsku trpezu ili svečane događaje.

kapućino torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 18 jaja
  • 300g mlevenih oraha
  • 36 kašika šećera
  • 3 kašike prezli
  • 3 kašike brašna
  • 500 g šećera u prahu
  • 5 kesica kapućina
  • 2 margarina
  • 500 ml slatke pavlake
  • 4 kesice šlaga

Priprema

Prvo ispecite tri kore. Svaku koru napravite od 6 belanaca, 100 g mlevenih oraha, 12 kašika šećera, kašike brašna i kašike prezli. Za prvi fil umutite 18 žumanaca sa 300 g šećera u prahu, pa u malo vode razmutitie 5 kesica kapućina i dodajte smesi sa žumancima. Onda kuvajte dok se ne zgusne. Zatim ostavite tortu da se ohladi. Zasebno umutite 2 margarina sa 200 g šećera u prahu. Nakon toga pomešajte umućenu smesu sa kapućino smesom. Umutite 500 ml slatke pavlake sa 4 kesice šlaga za drugi fil. Na kraju filujte sledećim redosledom: kora - krem - šlag. Preko torte dodajte šlag i dekorišite po želji.

Komentari (0)

Loading