KAPUĆINO TORTA Fenomenalna poslastica koja odmah nestane sa stola
Ako volite ukus kafe u kolačima, probajte ovaj recept. Izuzetna kapućino torta, neće nikoga, ko je bude probao, ostaviti ravnodušnim. Neodoljivog, kremastog fila u kombinaciji sa kafom i orasima, idealno je posluženje za slavsku trpezu ili svečane događaje.
Potrebno je
- 18 jaja
- 300g mlevenih oraha
- 36 kašika šećera
- 3 kašike prezli
- 3 kašike brašna
- 500 g šećera u prahu
- 5 kesica kapućina
- 2 margarina
- 500 ml slatke pavlake
- 4 kesice šlaga
Priprema
Prvo ispecite tri kore. Svaku koru napravite od 6 belanaca, 100 g mlevenih oraha, 12 kašika šećera, kašike brašna i kašike prezli. Za prvi fil umutite 18 žumanaca sa 300 g šećera u prahu, pa u malo vode razmutitie 5 kesica kapućina i dodajte smesi sa žumancima. Onda kuvajte dok se ne zgusne. Zatim ostavite tortu da se ohladi. Zasebno umutite 2 margarina sa 200 g šećera u prahu. Nakon toga pomešajte umućenu smesu sa kapućino smesom. Umutite 500 ml slatke pavlake sa 4 kesice šlaga za drugi fil. Na kraju filujte sledećim redosledom: kora - krem - šlag. Preko torte dodajte šlag i dekorišite po želji.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)