VAFLE Neodoljivi desert koji se topi u ustima

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Spolja blago hrskavi, iznutra meki, svi ih vole. Vafle su odličan izbor za doručak ili desert, a osvajaju mirisom i ukusom.

vafle
Shutterstock

Potrebno vam je

  • 400 ml mleka
  • 250 g brašna
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli

Za preliv

  • 5 kašika putera
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika cimeta

Priprema

U činiji izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Posebno umutite viljuškom jaja, mleko i ulje. Napravite udubljenje u sredini i tu sipajte smesu od jaja. Umutite da se dobije ujednačena smesa. Pecite u zagrejanom aparatu za vafle. Za preliv, pomešajte istopljeni puter, šećer i cimet. Kada sve vafle ispečete kašikom ih prelijte prelivom od cimeta.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading