MAGIČNA ŠERBET TORTA Čokoladna fantazija sa orasima, savršena za slavu, a posna
Napravite ovu fenomenalnu tortu za slavu, oduševićete goste. Jaka, slatka, bogata orasima, pravićete je uvek.
Potrebno je
- 6 kašika šećera
- 350 g šećera
- 100 g seckanih oraha
- 200 g mlevenih oraha
- kašika praška za pecivo
- šolja ulja
- brašno po potrebi
- 200 g margarina
- 7 štangli posne čokolade
Priprema
Karmelizujte šećer na laganoj vatri, pa prelijte čašom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Skinite sa šporeta, pa kada se prohladi, dodajte orahe, šećer i ulje. Dodajte brašno pa zamesite testo srednje gustine. Onda dodajte prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Zatim podelite testo na dva dela. Namažite pleh i pospite ga brašnom. Rasporedite testo pa ispecite dve kore. Onda ušpinujte 100 g šećera, mlevene orahe, margarin i oko dve štangle otopljene čokolade. Sve dobro sjedinite pa premažite tortu. Preklopite sa drugom korom. Preostalu čokoladu istopite sa vodom i margarinom, i tim prelivom prelijte tortu. Bon appetit!
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)