POSNA ŠVARCVALD TORTA Kremasta voćno-čokoladna rapsodija koju ćete obožavati

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Napravite posnu Švarcvald tortu za manje od 30 minuta. Toliko je dobra, da ćete uzeti parče više. Ukrasiće vašu slavsku trpezu, a mnoge domaćice će vam tražiti recept.

posna švarcvald torta
Shutterstock

Potrebno je

Za kore

  • 300 g šećera
  • 4 dl vode
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike džema
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za fil

  • 600 g višanja
  • 300 g šećera
  • 1 dl vode
  • 300 g posnog šlaga
  • 100 g bele posne čokolade

 

Priprema kora

Otopite čećer u vodi, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Onda sve sjedinite i podelite testo na tri dela. Pecite kore, po 20 minuta svaku, na 180 stepeni. 

Priprema fila

Skuvajte višnje sa šećerom i vodom. Zatim poređajte na prvu koru, skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Posni šlag umutite s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Njime premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite šlag na koru, pa pokrijte trećom korom. Na kraju, premažite celu tortu ostatkom šlaga. Po želji, dekorišite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.

Komentari (0)

Loading