DRUGAČIJE TRILEĆE Čokoladna fantazija koja se topi u ustima, mekan kao duša
Ako volite klasičan Trileće kolač, ovaj ćete da obožavate. Još kremastiji, slađi i čokoladniji, oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
Potrebno je
Za koru:
- 4 jajeta
- 140 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 90 ml ulja
- 90 ml kisele vode
- 160 g brašna
- 40 g nezaslađenog kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice instant kafe
Za fil:
- 300 g kondenzovanog mleka
- 240 ml mleka
- 50 g mleka u prahu
- 60 ml slatke pavlake
- 2 kašike kakaoa
Za premazivanje torte:
- 180 g mlečne čokolade
- 420 ml slatke pavlake
Za dekoraciju
- jagode
Priprema
Zagrejte rernu na 165 stepeni. Odvojite žumanca i belanca. Umutite žumanca penasto sa 70 g šećera i vanilom. Dodajte ulje, a onda i kiselu vodu i nastavite da mutite. Onda dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao i instant kafu i polako promešajte. Mutite kratko belanca i so, pa dodajte preostalih 70 g šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Izmešajte obe smese i lagano sjedinite. Sipajte u okrugli kalup premazan uljem i obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 do 45 minuta u rerni na 165 stepeni. Izvadite iz kalupa i pustite da se potpuno ohladi. Za to vreme umutite kondenzovano mleko sa kakaom, pa dodajte obično mleko, mleko u prahu i slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite. Ohlađenu koru prebacite u kalup obložen providnom folijom, pa štapićem za ražnjić napravite rupe. Zatim sipajte fil od mleka, pa pokrijte providom folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (120 ml), a preostalu slatku pavlaku umutite. Izmešajte ove dve smese i dobro umutite da se lepo sjedine. Premažite celu tortu i ukrasite jagodama. Bon appetit!
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)