NEODOLJIVI SUTLIJAŠ Sa belom čokoladom, otopićete se od slatkoće
Ako želite da napravite brz i ukusan desert, imamo predlog za vas. Napravite sutlijaš sa belom čokoladom, još je slađi od onog klasičnog.
Potrebno je:
- 750 ml mleka
- 250 g pirinča
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
- 1 kesica vanilinog šećera
- cimet
- muskatni oraščić
Priprema
Sipajte u šerpu mleko, pirinač, slatku pavlaku i vanilin šećer. Kuvajte 15 minuta na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje, dok se ne zgusne. Skinite sa vatre pa dodajte belu čokoladu. Mešajte dobro dok se čokolada skroz ne otopi. Servirajte u činije. Služite toplo. Pospite cimetom ili oraščićem po ukusu.
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI SUTLIJAŠ Magija u svakom zalogaju, a mami osmeh na lice!
Pravi raj za sladokusce, obožavaće cela porodica.
JEFTIN, BRZO SE PRAVI, A POJEDE SE U TRENU Sutlijaš sa čokoladom i pomorandžom
Napravite brzo i lako sutlijaš sa čokoladom. Pomorandža mu daje poseban šmek.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)