NEODOLJIVI GRIZ Sa makom, pravi se brzo a nestaće sa stola odmah, ovakav do sada niste jeli
Ako volite klasičan griz, ovaj ćete da obožavate. Mak i jabuke mu daju potpuno novu čar, raspametićete se koliko je ukusan. Najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- pola litre mleka
- 50 g griza
- 2 vanilina šećera
- 2 kašike mlevenog maka
- 1 mala kašika putera
Za deo od jabuka:
- 2 jabuke
- malo soka limuna
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika listova badema
- Šećer (po želji)
Priprema
Mleko pomešajte sa ostalim sastojcima za griz, pa kuvajte uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i rasporedite griz u nekoliko posudica. Ogulite jabuke pa ih isecite na kocke. Pomešajte sa ostalim sastojcima za smesu sa jabukama, pa kuvajte, dok ne omekšaju. Rasporedite jabuke preko griza pa dekorišite po izboru. Bon appetit!
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)