NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Priprema je jednostavna, a svaki zalogaj sve bolji, prste da poližete
Slatka pita sa šljivama oduševiće sve koji je budu probali. Zdrava i ukusna, ovakvu do sada niste jeli. Ova štrudla je pogodna i za dane posta jer ne sadrži mrsne sastojke. Ako šećere zamenite zaslađivačima, postaće pogodna i za one koji su na dijeti ili ne smeju da konzumiraju pravi šećer.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 1 kg šljiva
- po potrebi šećera
- po potrebi griza
- 3 kesice vanilin šećera
- po potrebi ulje
Priprema
Od ukupne količine kora, uzimajte po dve pa ih naprskajte uljem, pospite sa dve kašike šećera, stavite seckane šljive, dve kašike griza, pa pospite vanilinim šećerom. Onda preklopite kore pa ih uvijte da dobiju oblik štrudle. Pleh pouljite ili obložite papirom za pečenje pa u njega ređajte štrudle. Pecite pite sa šljivama oko pola sata na 180 stepeni.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)