NEODOLJIVE TULUMBE Slatke i sočne, otopićete se od miline
Fenomenalan desert pogodan za svečanu ili slavsku trpezu. Donosimo vam stari, tradicionalni recept za tulumbe.
Potrebno je
- 500 ml vode
- 500 g oštrog brašna
- 100 ml ulja
- 6 jaja
Za sirup:
- 1 kg šećera
- 800 ml vode
- 1 limun
Za prženje:
- 1 l ulja
Priprema
Sirup: U posudu stavite šećer i vodu, kuvajte da proključa, a zatim još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. U hladan sirup dodajte sok od pola limuna, a ostatak isecite na kolutove.
Testo: Stavite vodu i ulje da provri. Tada dodajte brašno, mešajte da se sjedini u kompaktnu gustu smesu. Ostaviti da se testo ohladi, pa ga rukama premesite i dodajte jedno po jedno jaje mikserom neprekidno muteći. U veću šerpu zagrejte 1 litar ulja. Špricem istiskajte tulumbe veličine po želji. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Gotove odmah stavljajte u hladan sirup.
Možda vas zanima:
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)