FENOMENALNE LEDENE KOCKE Ovakve do sada niste jeli, nestaće sa stola odmah
Ako vam se jede nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite, imamo predlog za vas. Napravite ledene kocke, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je
Za koru:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 30 g kakaoa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Za sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Za fil:
- 1 l mleka
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 70 g gustina
- 3 vanilin šećera
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 50 ml ulja
Priprema
Kora: Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance muteći. Dodajte suve sastojke i izmešajte kašikom. Sipajte u podmazan pleh 25×35 cm. Pecite na 180°C oko 15 minuta.
Sirup: Kuvajte vodu i šećer 10 minuta od vrenja i prelijte hladnu koru koju ste izbockali viljuškom. Sačekajte da kora sve upije.
Fil: Gustin razmutite s malo mleka bez grudvica. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom i vanilin šećerom. Kad provri, dodajte razmućen gustin i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle i pokrijte plastičnom folijom, ostavite da se ohladi. Mikserom razmutite, pa dodajte omekšali puter i zajedno dobro umutite. Sipajte preko kore i izravnajte. Glazura: Na tihoj vatri istopite čokoladu s uljem. Sipajte preko fila. Ostavite da se kolač stegne, pa secite na kocke.
Možda vas zanima:
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)