POSNE VANILICE Osvajaju na prvi zalogaj, a nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Vanilice možete da napravite u posnoj verziji, podjednako su ukusne.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g margarina 
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 limun
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g oraha
  • 1 kg brašna
  • džem od kajsija

Dodatno

  • malo šećera u prahu

Priprema

Mikserom penasto umutite margarin sa šećerom u prahu. Onda izrendajte limunovu koricu i nacedite limun u smesu. Dodajte orahe i vanilin šećer. Lagano sipajte brašno, pa zamesite ujednačeno ne tvrdo testo. Razklagijajte testo pa modlom vadite vanilice. Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte vanilice. Pecite ih 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vadite ih dok su bele. Dok su još tople, spajajte ih džemom od kajsija pa valjajte u prah šećer.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading