PITA SA ROGAČEM Aromatičan slatkiš kome nećete moći da odolite, a uspeće svima

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Drugačija i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

pita sa rogačem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 2 dl šećera
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl brašna
  • 2 dl rogača
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike džema po ukusu
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema

U jednu posudu sipajte brašno pa dodajte rogač i prašak za pecivo i sve pomešajte. Zasebno, mikserom umutite penasto jaja sa šećerima, pa dodajte jogurt i brašno, naizmenično, uz neprestano mućenje. Pleh obložite papirom za pečenje pa u njega ulijte pripremljenu smesu. Pecite pitu sa rogačem pola sata na 200 stepeni.  Pečenu pitu izvadite iz rerne i premažite džemom. Secite na kocke i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading