PITA SA ROGAČEM Aromatičan slatkiš kome nećete moći da odolite, a uspeće svima
Drugačija i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jajeta
- 2 dl šećera
- 2 dl jogurta
- 2 dl brašna
- 2 dl rogača
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike džema po ukusu
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema
U jednu posudu sipajte brašno pa dodajte rogač i prašak za pecivo i sve pomešajte. Zasebno, mikserom umutite penasto jaja sa šećerima, pa dodajte jogurt i brašno, naizmenično, uz neprestano mućenje. Pleh obložite papirom za pečenje pa u njega ulijte pripremljenu smesu. Pecite pitu sa rogačem pola sata na 200 stepeni. Pečenu pitu izvadite iz rerne i premažite džemom. Secite na kocke i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)