POSNE URMAŠICE Slatke i neodoljive, nimalo ne zaostaju za njihovom mrsnom verzijom
Ako volite urmašice, možete da ih napravite i u dane posta.
Potrebno je
- 250 g margarina
- 2 kašike šećera u prahu
- 150 g kokosovog brašna
- 1 kesica vanilinog šećera
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup
- 500 g šećera
- 500 ml vode
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 limun
Priprema
U jednoj posudi mikserom umutite šećer i margarin, pa dodajte brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Izmešajte dobro sastojke i pravite urmašice. Prebacite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite, na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Za to vreme, napravite sirup od prokuvane vode, vanilin šećera i šećera i limunovog soka. Kada budu gotove, dok su još tople, prelijte ih vrućim sirupom. Prijatno!
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)