SNEŽNA KRALJICA Neodoljiva poslastica koja će vas oboriti sa nogu, prste da poližete
Slatka i čarobna, uzećete parče više.
Potrebno je
Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- prstohvat soli
- vanilin šećer (opciono)
Za fil
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta smesa. Dodajte kokosovo brašno, brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, so i vanilin šećer. Sve dobro sjedinite. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup za tortu. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Dok se biskvit peče, pripremite fil od vanile: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer. U posebnom loncu zagrejte mleko, a zatim ga dodajte u smesu sa žumancima, šećerom i brašnom. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Umutite puter i postepeno ga dodajte u ohlađeni vanilin fil. Sve dobro sjedinite. Kada se biskvit ohladi, presecite ga na dva dela horizontalno. Na donji deo stavite polovinu vanilin fila, a zatim prekrijte drugim delom biskvita.
Možda vas zanima:
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
Komentari (0)