ČAROBNO TRILEĆE Sa mlevenim keksom i karamelom, još slađe i sočnije od onog klasičnog

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Još mekanije i ukusnije, najbolje stavite odmah duplu meru.

trileće sa karamelom i mlevenim keksom
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • 100 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za prelivanje:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 mleka 
  • 150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka

Za karamel preliv:

  • 150 g mlečnih karamela
  • 150 ml slatke pavlake
  • 200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, i mleveni keks. Dobro sjedinite sastojke pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Zasebno, u posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko i dobro sjedinite, pa sipajte preko vrele kore. Pustite da se prohladi.  Karamele rastopite u zagrejanom mleku, pa dodajte kondenzovano mleko, i dobro sjedinite. Karamelu prelijte preko kolača i ostavite u frižideru nekoliko sati. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading