PAMUK TORTA Japanska čizkejk poslastica od samo 3 sastojka, mekana i neodoljiva
Napravićete začas a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 3 jaja
- 120 g bele čokolade
- 120 g neslanog kremastog sira
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pripremite sastojke sobne temperature. Odvojite žumanca od belanaca pa belanca stavite u frižider. Otopite na pari belu čokoladu pa kada se malo prohladi, pomešajte sa kremastim sirom i dodajte žumanca. Promešajte dobro špatulom. Belanca umutite da dobijete čvrst sneg. U jednoj posudi pomešajte sneg od belanaca sa filom od sira i čokolade. Smesu izlijte u pleh pa ga nekoliko puta podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca. Pleh stavite u veći pleh koji napunite pre toga vrelom vodom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni pa 15 minuta na 160 stepeni. Ugasite rernu i pustite kolač da odstoji 15 minuta. Potpuno prohlađen kolač pospite prah šećerom.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)