POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Sa sočnim nadevom, nema ko vam neće tražiti recept
Ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, mekana kao duša.
Potrebno je
Za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa mlakom vodom stavite kašiku suvog kvasca i šećer pa nakon 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo i pustite da nadođe. Podelite nadošlo testo na 4 dela pa razvucite oklagijom. Orahe potopite u vodu da se natope. Dodajte im šećer i vanilin šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. Pripremljen fil namažite na testo pa uvijte u oblik štrudle. Pecite štrudlu sa orasima u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne porumeni. Pospite cimetom ili šećerom u prahu. Bon appetit!
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)