KOH Starinski kolač koji ne izlazi iz mode, baš za uživanje
Vole ga generacije a uspeće svima.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 4 kašike pšeničnog griza
- 750 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 vanil šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca umutite sa šećerom pa dodajte žumanca, brašno i griz. Dobro izmešajte. Preručite smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno u šerpici zagrejte mleko sa šećerom i vanilinim šećerom (da se šećer otopi). Prelijte preko ispečene kore. Pustite da se prohladi pa služite. Prijatno!
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)