ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Klasik kome se svi rado vraćaju, a miriše na nedelju
Sočan i lagan, a višnje daju notu kiselosti.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g brašna
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g višanja
- 30 g griza
Za posipanje:
- prah šećer
Priprema
Mikserom penasto umutite jaja pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite dok se šećer ne otopi. Postepeno dodajte jogurt i nastavite da mutite. Dodajte ulje i mutite ali smanjite brzinu miksera. Dodajte kašiku po kašiku, prosejano brašno a posle i prašak za pecivo.Dobro sjedinite smesu pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Očistite višnje od koštica i ocedite tečnost, pa ih pospite grizom i malo uvaljajte. Naređajte ih u pleh, neke utisnite a neke ostavite na vrhu kolača. Pecite pola sata do 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Prijatno!
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)