TURSKI MOKRI KOLAČ Drugačije od svega što ste probali, a gosti će ga obožavati
Sjajan predlog kada vam svrate nenajavljeni gosti.
Za biskvit
- 5 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša (od 200 ml) šećera
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 3 pune kašike kakaoa
Preliv:
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3,5 čaše mleka
- 6 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutite sa šećerom. Sipajte ulje i mleko, mutite da se sjedini. U drugoj činiji pomešajte suve sastojke i dodajte u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešajte kakao i šećer, dodajte ulje i mešajte dok se ne dobije pasta. Dodajte mleko i kuvajte 10 minuta.
Pečeni kolač okrenite da gore bude donja strana. Kad se prohladi, isecite na kocke i prelijte pripremljenim prelivom. Po želji pospite rendanom čokoladom. Služite uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)