LAMBADA KOLAČ Osvežavajuć i lagan, a ukus mu je čista fantazija
Fenomenalni desert za svaku priliku.
Potrebno je
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prvi krem
- 1l soka od narandže
- 3 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
Za beli krem
- 1/2l mleka
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 1 margarin
Dodatno:
- jedan red keksa
Za glazuru
- 100 g čokolade
Priprema
Umutite belanca pa dodajte žumanca i šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta na 180 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Sok od narandže stavite da provri pa u njega dodajte puding i šećer i ukuvajte. Preko kore namažite prvi krem. Preko vrućeg krema naređajte keks. Zasebno u šerpici ukuvajte mleko sa brašnom i šećerom. Pustite da se skroz prohladi. Umutite margarin pa ga dodajte kremu od brašna i šećera. Preko keksa ređajte beli krem pa poravnajte. Keks umačite u mleko pa ređajte preko belog krema. Napravite glazuru od čokolade pa premažite preko keksa. Ostavite da se kolač ohladi i stegne, najbolje preko noći. Bon appetit!
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)