ČOKOLADNA TORTA SA VIŠNJAMA Klasik bez premca, recept je proveren a ukus savršen
Fenomenalna poslastica kojoj višnje daju posebnu čar i prave balans sa slatkim ukusom, uzećete parče više.
Potrebno je
Za koru:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 200 g putera
- 5 kašika brašna
- 0,5 kesice praška za pecivo
- 700 ml kompota od višanja
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 400 ml pavlake za šlag
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Umutite žumanca i šećer. Dodajte čokoladu za kuvanje rastopljenu na pari i uz mućenje dodajte puter. Nakon što ste sastojke dobro umutili, dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno izmešali. Sneg od belanaca dobro ručno umešajte u smesu i sve zajedno ravnomerno rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje. Dodajte višnje koje ste prethodno izvadili i procedili iz kompota od višanja i stavite u pećnicu na 180°C i pecite 30-40 minuta. Sok iz kompota prelijte po izvađenoj pečenoj kori.
Glazura:
U pavlaci za šlag otopite kockice čokolade za kuvanje. Kada se čokolada otopi, dodajte mleveni cimet, promešajte i ovom glazurom zalijte biskvit. Nakon što ste tortu dobro ohladili, možete je servirati i dekorisati po želji.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)