DRUGAČIJA POSNA BAKLAVA Sa mlevenim keksom i čokoladom, još slađa i ukusnija
Ni malo ne zaostaje za onom klasičnom, a keks i čokolada dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 500 g gotovih tankih kora
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 250 g margarina
- 2,5 čaše šećera
- 2 čaše vode
- ulje
Priprema
U jednoj posudi izrendajte čokoladu pa dodajte mleveni keks i sjedinite. Koru poprskajte sa malo ulja, presavijte na pola pa na dno kore pospite čokoladu i keks. Urolajte i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i nadev. Isecite baklavu pa je prelijte otopljenim margarinom. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 do 250 stepeni. Šećer i vodu skuvajte u šerpi na šporetu. Prelijte prohlađene baklave pripremljenim vrućim prelivom. Prijatno!
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)