POSNI ČOKO MAFINI Popularni desert koji miriše na ljubav, a uspeće i potpunim početnicima
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola čim ga postavite.
Potrebno je
- 1,5 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 0,5 kašičice soli
- 80 ml ulja
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1 kesica vanil šećera
- 1 šolja vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Dodajte vodu, ulje i sirće pa sjedinite. U kalup za mafine obložen papirnim korpicama preručite smesu, najbolje kašikom za sladoled. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Pustite da se prohladi pa dekorišite po želji. Bon appetit!
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)