POSNI ČOKO MAFINI Popularni desert koji miriše na ljubav, a uspeće i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola čim ga postavite.

čoko mafini
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 šolja brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 0,5 kašičice soli
  • 80 ml ulja
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 šolja vode

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Dodajte vodu, ulje i sirće pa sjedinite. U kalup za mafine obložen papirnim korpicama preručite smesu, najbolje kašikom za sladoled. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno. Pustite da se prohladi pa dekorišite po želji. Bon appetit!

 

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading