GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
Potrebno je
- 800 g brašna
- 2 jaja
- 2 čaše od 2 dcl ulja
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša kiselog mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi umutite šećere i jaja. Dodajte ulje postepeno pa mutite sve dok ne sjedinite smesu. Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i brašno. Mutite mikserom pa varjačom. Oblikujte loptice od testa pa ih razvucite. Onda pritisnite oklagijom, i dlanovima. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
Komentari (0)