POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Nedelja, 19. maj 2024.
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Dodajte ga vašem jelu i osetite eksploziju ukusa. Sjajno se slaže sa ribom, povrćem, testeninom...
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i dobićete savršen umak za jela sa mesom i ribom.
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i dobićete savršen umak za jela sa mesom i ribom.
Pravi se brzo i lako.
Bešamel sos može da se napravi na više načina. Ide uz mnoga jela, meso, ribu. Nazivaju ga još i belim, i glavni je sastojak za pravljenje drugih soseva.
Bešamel sos je glavni sastojak u pravljenju mnogih jela sa testeninom, mesom ili ribom. Ali možete da napravite posni bešamel sos, koji će savršeno zameniti njegovu mrsnu verziju.
Pravite ručak i želite da mu dodate neki sos koji će dati glavni začin vasšem jelu? Onda je bešamel sos pravi izbor za vas. Dobro se meša sa različitim namirnicama a aroma mu ostaje uvek ista.
Jedan od najpoznatijih umaka na svetu je bešamel. U raznim stručnim gurmanskim knjigama stoji da je bešamel jedan od četiri glavna umaka u gastronomiji. Nezaobilazan je, i zapravo nužan, u pripremi lazanja, raznih musaka, ali i pojedinih vrsta krem čorbi
Oduševiće vas ukus.