Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a toliko je specijaliteta da prosto ne znate za koji recept da se odlučite. Ako volite jednostavna jela koja svojim ukusom očaravaju onda je naš predlog da napravite mac&cheese njoke. One se prave od krompirovog testa, a Đenaro Kontaldo je podelio odličan recept za njoke za sve one koji su početnici u kuhinji. Spremite hranu kao italijanski majstori i odušetice vaše najbliže.
Sastojci:
2 pakovanja njoka
3 kašike kukuruznog skroba
1 šolja bujona
2 kašike putera
3 čena belog luka
1 šolja mleka
1,5 šolja rendanog tvrdog sira
1 šolja rendanog čedar sira
1/2 šolje parmezana
Priprema:
Skuvajte njoke, a dok se one kuvaju napravite sos od sira. U posudi pomešajte bujon i skrob tako da ne ostatnu grudvice. U šerpi istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Sipajte bujon sa skrobom i mešajte dok se dobro ne sjedni, a zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte rendane sireve i mešajte dok se svi ne istope. Ubacite njoke i promešajte.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
Komentari (0)