NJOKE U SOSU OD SIRA Gotove za 15 minuta, a ukusnije od onih iz restorana

Jelena Vukelić

15:38

U sosu sa 0

Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svetu, a toliko je specijaliteta da prosto ne znate za koji recept da se odlučite. Ako volite jednostavna jela koja svojim ukusom očaravaju onda je naš predlog da napravite mac&cheese njoke. One se prave od krompirovog testa, a Đenaro Kontaldo je podelio odličan recept za njoke za sve one koji su početnici u kuhinji. Spremite hranu kao italijanski majstori i odušetice vaše najbliže.

njoke
Shutterstock

Sastojci:
2 pakovanja njoka
3 kašike kukuruznog skroba
1 šolja bujona
2 kašike putera 
3 čena belog luka
1 šolja mleka
1,5 šolja rendanog tvrdog sira 
1 šolja rendanog čedar sira
1/2 šolje parmezana

Priprema:

Skuvajte njoke, a dok se one kuvaju napravite sos od sira. U posudi pomešajte bujon i skrob tako da ne ostatnu grudvice. U šerpi istopite puter, pa propržite mleveni beli luk. Sipajte bujon sa skrobom i mešajte dok se dobro ne sjedni, a zatim sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte rendane sireve i mešajte  dok se svi ne istope. Ubacite njoke i promešajte. 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading