ZASLADITE SE ZA 20 MINUTA Krempita sa keksom je kolač koji se brzo pravi, a veoma je izdašna
Postoji mnogo recepata za krempitu, a mi vam dajemo ovaj koji je brz i jednostavan.
Sastojci:
32 komada keksa pti ber (ili sličnog)
Za fil:
300 ml slatke pavlake za šlag
2 kese pudinga od vanile
1 l mleka
5 kašika šećera
4 kašike gustina
Priprema:
Stavite 800 ml mleka i šećer da provre. U preostalih 200 ml razmutite gustin i puding da nema grudvica, pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte na tihoj vatri uz mešanje nekoliko minuta, dok se ne zgusne kao puding. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku čvrsti o pomešajte sa hladnim žutim filom. Mikserom sjedinite. Na tacnu poređajte 16 komada keksa u četvrtasti oblik, stavite sav fil, izravnajte i odozgo poređajte keks. Stavite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
JEFTIN I BRZ Kolač od griza i džema, s merama na čaše, toliko je dobar da nestane iz pleha za tren!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a deca ga obožavaju i mogu ga poneti u školu za užinu.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)