DOMAĆI URNEBES MOŽE SE MAZATI NA HLEB Pikantni namaz koji se pravi jednostavno, sa svim sezonskim sastojcima
Napravite pikantni sos koji više nikada nećete kupovati!
Sastojci
- po ukusu očišćene pečene crvene paprike ili fileti pasterizovane crvene paprike
- 500 gr krem sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 5 kašičica mlevene slatke paprike
- 2 kašičice ravne tucane ljute paprike po ukusu
- 4 čena belog luka
- 1 kuvano jaje
- biber, (so po ukusu)
Priprema
Sitno iseckajte pečenu papriku ili pasterizovane filete paprika, beli luk izgnječiti kroz spravicu za luk i narendajte sitno kuvano jaje.
Krem sir (možete kombinovati koji god volite) i staviti 5 kašičica slatke mlevene aleve paprike i 2 kašičice tucane ljute paprike, stavljajte po ukusu, zatim promešajte da dobijete ujednačenu smesu
Pomešajte iseckane sastojke sa krem sirom i maslinovim uljem;
Začinite i izmešajte sve. Ako su sirevi slani, ne mora da se stavlja so, samo mrva bibera.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
Komentari (0)