Napravite ukusan potaž od karfiola brzo i lako.
Sastojci:
• 1 veća glavica karfiola
• 1 glavica crnog luka
• 1 veći krompir
• 2 šargarepe
• so, biber
• beli luk (u prahu)
• 250 ml pavlake za kuvanje
• limun
• peršun
Priprema:
Karfiol iseckajte na cvetove, krompir i šargarepu oljuštite i isecite na komade.
Sve skuvajte, pa stavite u blender. Vodu u koju ste kuvali povrće ostavite sa strane.
Na malo ulja izdinstajte glavicu sitno seckanog crnog luka, dodajte usitnjeno povrće i dolijte vodu u kojoj se kuvalo. Začinite solju, biberom i belim lukom u prahu.
Kada čorba provri, smanjite temperaturu i dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još par minuta.
Potaž servirajte sa malo seckanog peršuna, uz prepečene krutone i limun.
Možda vas zanima:
POTAŽ Pikantno predjelo na kašiku koje osvaja svakim zalogajem
Potaž od bundeve i krompira zagrejaće vas u ovim hladnim zimskim danima, a toliko je ukusan da ćete ga uvek praviti. Različiti začini mu dodaju na aromi.
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
ZA 15 MINUTA NA VAŠEM STOLU Potaž od vrganja će vam ugrejati dušu
I deca će voleti njegov ukus.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
Komentari (0)