POTAŽ, UKUSAN, PRAVI SE OD OVOG POVRĆA Jednostavan za pripremu, dijetalan i zdrav

Ivana Pavlović

19:29

U sosu sa 0

Napravite ukusan potaž od karfiola brzo i lako.

POTAŽ, UKUSAN, PRAVI SE OD OVOG POVRĆA Jednostavan za pripremu, dijetalan i zdrav
unsplash.com

Sastojci:


    • 1 veća glavica karfiola
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 veći krompir
    • 2 šargarepe
    • so, biber
    • beli luk (u prahu)
    • 250 ml pavlake za kuvanje
    • limun
    • peršun

 

Priprema:

Karfiol iseckajte na cvetove, krompir i šargarepu oljuštite i isecite na komade.

Sve skuvajte, pa stavite u blender. Vodu u koju ste kuvali povrće ostavite sa strane. 

Na malo ulja izdinstajte glavicu sitno seckanog crnog luka, dodajte usitnjeno povrće i dolijte vodu u kojoj se kuvalo. Začinite solju, biberom i belim lukom u prahu. 

Kada čorba provri, smanjite temperaturu i dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još par minuta.

Potaž servirajte sa malo seckanog peršuna, uz prepečene krutone i limun.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading