OSLIĆ IZ RERNE Ukoliko postite, nema greške sa ovim izborom, meso će se lepiti za prste!
Savršena za one koji poste.
Oslić iz rerne se prvenstveno preporučuje za one koji poste.
Sastojci:
2 kom (oko 650 g) zamrznutog oslića bez glave
malo maslinovog ulja
oko 100 g oštrog brašna
malo soli
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 najmanja kašičica ljute sudžuk paprike
malo mešavine bibera sa belim lukom
10 okretaja mediteranske mešavine začina u mlinu
Priprema:
1. Ribu odlediti, oprati, očistiti od iznutrica te iseći na polovine.
2. Malo ulja staviti na dno tepsije u kojem će te peći ribu.
3. Na ulje poslagati drvene štapiće da se riba prilikom pečenja ne bi lepila i da ne bi upijala ulje.
4. U dubokom tanjiru pomešati brašno, mlevenu crvenu papriku, sudžuk papriku i mediteransku mešavinu začina.
5. Ribu posoliti te uvaljati u mešavinu brašna sa začinima pa poređati u vatrostalni sud na drvene štapiće.
6. Svaki komad ribe preliti sa malo maslinovog ulja. Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta.
7. Izvaditi tepsiju iz rerne, okrenute ribu na drugu stranu i pecite još oko 20 minuta. Ribu servirati sa začinjenim kuvanim krompirom.
Bonus video:
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)