BEZ JAJA I GLUTENA Neodoljive korpice sa kokosovim kremom i čokoladom, ukrašene voćem

alo.rs/I. V.

12:23

Zdravi zalogaji 0

Pripremite pravi desert u kome mogu da uživaju sve generacije ukućana bez ograničenja. Ove korpice su pogodne za vegetarijance i osobe netolerantne na gluten jer ne sadrže jaja i pripremaju se od bezglutenskog brašna.

BEZ JAJA I GLUTENA Neodoljive korpice sa kokosovim kremom i čokoladom, ukrašene voćem
Printscreen/Instagram

 

BEZGLUTENSKE KORPICE S KOKOSOM I ČOKOLADNOM KREMOM

Sastojci za testo:
80 g pirinčanog brašna
50 g kokosovog brašna
70 g bademovog brašna
4 kašike agavinog sirupa
70 g kokosovog ulja
1 prstohvat sode bikarbone
0,5 dl vode
1 prstohvat cimeta ili soli (opciono)
Sastojci za kokosovu kremu:
1 konzerva kokosovog mleka
3 kašike agavinog sirupa ili meda
1 mahuna vanile
Sastojci za kakao kremu:
30 g organskog kakaoa
30 g kokosovog putera
med ili agavin sirup

Priprema: 

U brašno dodajte sodu, zatim kokosovo ulje i na kraju vodu. Umesite sastojke u kratko testo. Uključite rernu na 180 °C. Dok se rerna zagreva, razvucite testo i pripremite kalupe za fil koje ste prethodno podmazali. Pecite kolače za pitu oko 20 minuta. Kada ivice počnu da tamne, prekrijte ih folijom i pecite do kraja. U međuvremenu pripremite filove. Limenku kokosovog mleka je potrebno staviti u frižider preko noći da bi se stisnula i pretvorila u kremu koja će se koristiti kasnije u receptu. Kada se krema ohladi, izvadite je iz frižidera, dodajte vanilu i zaslađivač po želji i umutite mikserom kao da spremate običan šlag. Posle 3 do 4 minuta krema je gotova.
Za kakao krem otopite kokosov puter na pari. Zatim u to dodajte kakao i agavin sirup, pa kratko mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Možete početi da sastavljate i punite korpice. Na testo koje se ohladilo prvo stavite kokos krem, pa čokoladni krem i pospite voćem po želji

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading