MIKROBILJE je sve popularnije - možete ga gajiti kod kuće a potaž od bundeve je vitaminska bomba

alo.rs/I. V.

10:03

Zdravi zalogaji 0

Mikrobilje se najpre koristilo u dekorativne svrhe u jelima ili kao pojačivač ukusa i bilo je vrlo skupo, međutim, zbog sjajnog nutritivnog sastava sve više zauzima mesto u svakodnevnoj ishrani te se dodaje u čorbe, potaže, salate, vege burgere, smutije.

Potaž
Shutterstock

 

Potaž od bundeve s mikrobiljem

Sastojci:

1 kafena kašičica gi putera

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

400 g bundeve iseckane na kockice

2 veće šargarepe

120 ml neutralne pavlake

seme sirove bundeve

1 šaka mikrobilja rotkvice

so, biber

Priprema:

Izdinstati luk na gi puteru i dodati bundevu i šargarepu. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati 20 minuta, dodati začine i izmiksati štapnim mikserom. Servirati sa posipom od semena bundeve i mikrobiljem rotkvice.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading