MIKROBILJE je sve popularnije - možete ga gajiti kod kuće a potaž od bundeve je vitaminska bomba
Mikrobilje se najpre koristilo u dekorativne svrhe u jelima ili kao pojačivač ukusa i bilo je vrlo skupo, međutim, zbog sjajnog nutritivnog sastava sve više zauzima mesto u svakodnevnoj ishrani te se dodaje u čorbe, potaže, salate, vege burgere, smutije.
Potaž od bundeve s mikrobiljem
Sastojci:
1 kafena kašičica gi putera
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
400 g bundeve iseckane na kockice
2 veće šargarepe
120 ml neutralne pavlake
seme sirove bundeve
1 šaka mikrobilja rotkvice
so, biber
Priprema:
Izdinstati luk na gi puteru i dodati bundevu i šargarepu. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati 20 minuta, dodati začine i izmiksati štapnim mikserom. Servirati sa posipom od semena bundeve i mikrobiljem rotkvice.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)