Od šporeta do tanjira za manje o pola sata PIKANTNA TESTENINA S TUNJEVINOM (posno)

alo.rs/I. V.

09:00

Zdravi zalogaji 0

Savršeno jelo za sve koji su u žurbi, ili na primer, za večeru kada umorni dođete s posla.

Od šporeta do tanjira za manje o pola sata PIKANTNA TESTENINA S TUNJEVINOM (posno)
Shutterstock

 

Začinjena testenina s tunjevinom

Sastojci:

250 g čeri-paradajza

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 ljuta crvena paprika

1 konzerva tunjevine u ulju

1/2 veze peršuna

400 g testenina bez jaja

3 kašike maslinovog ulja

so, biber

Priprema:

Crni i blei luk oljuštite i iseckajte, a mini paradajz operite i prepolovite svaki. Očistite, operite i isecite paprikuna kockice. Tunjevinu ocedite i iseckajte, a peršun isperite i iseckajte. Skuvajte pastuu dosta slane vode do al dente. U tiganju zagrejte ulje i propržite luk i beli luk. Dodajte paradajz, tunjevinu i papriku i kratko prodinstajte zajedno sa lukom i belim lukom. Špagete ocedite, pomešajte sa peršunom i sosom. Posolite i pobiberite po ukusu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading