SLATKE, SLASNE I UKUSNE Palačinke sa jabukama je nešto što ćete uvek spremati
Ne mogu da se porede sa ostalima.
Palačinke s jabukama
Sastojci:
1 jaje
1/3 šolje grčkog jogurta
1 šolja brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice mlevenog cimeta
2 kašike šećera
2 jabuke
ulje
Priprema:
Umutite jaja s jogurtom i ostavite sa strane. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i šećer. Jabuke oljuštite pa izrendajte. Činiju s jajima i jogurtom prespite u činiju s brašnom pa dodajte izrendane jabuke. U tiganju ugrejte ulje, kašikom uzimajte testo, spljoštite ga kašikom da dobije oblik palačinke. Pržite oko minut svaku stranu dok ne postane zlatne boje. Vadite ih na tanjir na koji ste prethodno stavili ubrus kako bi se upilo ulje.
SAVET Pre pečenja u testo možete dodati seckanu šunku, slaninu ili sir
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO JE LAKO I MOŽE SVAKO Palačinke sa belim lukom praktične i za doručak i za večeru
Proste su za pravljenje.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)