JELO I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE Posni sataraš očas posla na vašem stolu
Obilje vitamina u tanjiru.
Sataraš na vodi // posno na vodi
Sastojci:
2 manja crna luka
3 veća paradajza
3 veće paprike
200 g šampinjona
150 g soje u komadićima
100 ml pasiranog paradajza
3 kašike paradajz pirea
so, biber
biozačin
Priprema:
Soju potopite u toplu vodu i ostaviti 30 minuta. Crni luk iseckajte na rebarca, paradajz potparite, oljuštite i iseckajte na kockice, papriku očistite, te i nju iseckajte na kockice, a šampinjone na listiće. Povrće začinite, ulijte paradajz i krčkajte na slaboj vatri 10-15 minuta od vrenja, pa ubacite oceđenu soju. Pred kraj dodajte paradajz pire, podesite slanoću, krčkajte još minut-dva i poslužite toplo.
Savet Umesto sveže oljuštenog paradajza možete koristiti pelat iz konzerve
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POST NE MOŽE DA PROĐE BEZ SKUŠE Zapečena riba sa povrćem zasitiće celu porodicu
Ukusno je, nema šta.
IDEALNA JE ZA VREME POSTA Pripremite pastrmku na norveški način
Preukusna je ako pripremite baš ovako.
SATARAŠ NA VODI Okrepiće vam organizam u trenu, a sočan i slasan, prste da poližete
Lagano jelo od povrća za tople dane avgusta.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)