LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.
Vegetarijanska musaka
Sastojci:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
3 tikvice
3 patlidžana
veza blitve ili malo spanaća
4 paradajza
par čenova belog luka
2 dl ulja
100 g prezli
so, biber, peršun, bosiljak
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Šargarepu, crni luk, tikvice, patlidžan, paradajz takođe isecite na kolutove debljine pola centimetra. Blitvu (spanać) i beli luk sitno iseckajte. U nauljenu dublju posudu za pečenje poređajte sloj krompira. Zatim redom slažite kolutove crnog luka, šargarepe, spanać, patlidžan. Svaki sloj posolite, začinite po želji, dodajte i malo belog luka, prelivajte uljem. Postavite drugi sloj krompira, preko njega patlidžan, tikvice i na kraju, paradajz. Začinite, prelijte uljem, pospite prezlama, pa pecite oko sat vremena na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.
RUČAK KOJI NIKADA NISTE PROBALI Napravite musaku od suvih šljiva
Jedinstven spoj ukusa i mirisa.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)