PROST RUČAK KOJI ĆE SVI ZAVOLETI Đuveč sa ribom je mnogo ukusno jelo!
Ima sve potrebne vitamine.
Manastirski đuveč
Sastojci:
600 g oslića
1 glavica crnog luka
1 paprika
2 šargarepe
1 celer
1 paštrnak
1 šaka graška
1 šoljica pirinča
maslinovo ulje
2 čena belog luka
1 kašika aleve paprike
seckani peršun
Priprema:
U činiju iseckajte peršun, pa dodajte izdrobljen beli luk, so i maslinovo ulje. Filom dobro namažite ribu i ostavite da odstoji. Propržiti seckanu glavicu crnog luka i papriku, pa dodajte seckano povrće. Kad se izdinsta, dodajte oprani pirinač, nalijte vodom, smanjite i na tihoj vatri kuvajte dok voda ne uvri. Smesu iz tiganja prebacite u tepsiju. Ribu isecite, začinite, pa stavite preko povrća. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
JEDITE IH SA SOSOM PO ŽELJI Prekrasni kroketi od ribe oduševiće i klince!
Oblika mogu da budu koji želite.
UŽIČANI JE SPREMAJU BAŠ OVAKO Nesvakidašnji način da pripremite NAJUKUSNIJU pastrmku po ovom receptu
Probajte i uverićete se.
OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI Riblji đuveč na nesvakidašnji način
Oduševiće vas.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)