SLADOLED BEZ JAJA I MLEKA Uz dodatak badema i smokvi dobićete najlepši dar leta u ukusnom pakovanju
Kod veganskih sladoleda, poput ovog, često se koriste kokosov krem iz konzerve, banane ili avokado.
Sladoled bez jaja i mleka
Sastojci:
100 g sirovih badema
250 ml vode
230 ml sojinog mleka
70 g indijskih oraščića
12 urme
6 kašika kokosovog ulja
200 ml šlaga
1 kašika arome badema
1/2 kašike arome vanile
1/2 kašičice soli
4 smokve (mož i suve smokve)
cvet lavande (količina je po želji)
Priprema:
Bademe i indijske oraščiće j potopite u vodu preko noći.Ocedite, stavite u blender , dodajte urme i sipajte sa vodeui sojino mleko. Blendirajte dok sve ne postane mrvičasto, a zatim procedite kroz gazu ili cediljku. Preostalu pulpu ne bacajte, možete je koristiti i kao brašno kada se dobro osuši. Ovako dobijeno bademovo mleko vratite u blender, pa dodajte oceđene indijske oraščiće, aromu badema i vanile, kokosovo ulje, šlag i so. Blendajte dok ne dobijete glatku belu kremu. Smokve iseckajte na male komadiće i ostavite po strani dok ne dobijete teksturu sladoleda. Dobijenu smesu prebacite u posudu u kojoj ćete je zamrznuti, a da biste je lakše izvadili, jer će biti potrebno da se ovaj postupak ponovi dva puta, posudu možete pokriti papirom za pečenje. Nakon dva sata, ilikada se sladoled stvrdne, izvadite ga iz činije. isecite ga i dobijene kocke vratite u blender. Kratko promešajte, vratite u posudu i ponovo zamrznite. Ovaj postupak ponovite dva puta, a posle drugog puta, pre nego što vratite sladoled u zamrzivač, umešajte komadiće smokava.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)