SLADOLED BEZ JAJA I MLEKA Uz dodatak badema i smokvi dobićete najlepši dar leta u ukusnom pakovanju

Trpeza/I.V.

08:02

Zdravi zalogaji 0

Kod veganskih sladoleda, poput ovog, često se koriste kokosov krem iz konzerve, banane ili avokado.

Sladoled sa smokvama
Shutterstock

 

Sladoled bez jaja i mleka

Sastojci:

100 g sirovih badema

250 ml vode

230 ml sojinog mleka

70 g indijskih oraščića

12 urme

6 kašika kokosovog ulja

200 ml šlaga

1 kašika arome badema

1/2 kašike arome vanile

1/2 kašičice soli

4 smokve (mož i suve smokve)

cvet lavande (količina je po želji)

Priprema:

Bademe i indijske oraščiće j potopite u vodu preko noći.Ocedite, stavite u blender , dodajte urme i sipajte sa  vodeui sojino mleko. Blendirajte dok sve ne postane mrvičasto, a zatim procedite kroz gazu ili cediljku. Preostalu pulpu ne bacajte, možete je koristiti i kao brašno kada se dobro osuši. Ovako dobijeno bademovo mleko vratite u blender, pa dodajte oceđene indijske oraščiće, aromu badema i vanile, kokosovo ulje, šlag i so. Blendajte dok ne dobijete glatku belu kremu. Smokve iseckajte na male komadiće i ostavite po strani dok ne dobijete teksturu sladoleda. Dobijenu smesu prebacite u posudu u kojoj ćete je zamrznuti, a da biste je lakše izvadili, jer će biti potrebno da se ovaj postupak ponovi dva puta, posudu možete pokriti papirom za pečenje. Nakon dva sata, ilikada se sladoled stvrdne, izvadite ga iz činije.  isecite ga i dobijene kocke vratite u blender. Kratko promešajte, vratite u posudu i ponovo zamrznite. Ovaj postupak ponovite dva puta, a posle drugog puta, pre nego što vratite sladoled u zamrzivač, umešajte komadiće smokava.
 

 

Komentari (0)

Loading