ŠERPE I TIGANJI VAM NEĆE TREBATI Imamo vrhunski recept za pljeskavice bez trunke mesa

Jana Milanović

12:21

Zdravi zalogaji 0

Sve smutiti u jednoj činiji, staviti u rernu i to je sve! Vaš ručak je gotov!

Kroketi od tikvica
Printscreen/Instagram/pecatzivota

Ukoliko ste umorni od posla i obaveza, nije vam do kuvanja i spremanja hrane, imamo idealno rešenje za vas!

Ručak koji je gotov za trideset minuta. Da, dobro ste pročitali. Ukoliko niste ljubitelj mesa, ujedno vam treba zdrav,fit obrok,  ovo je pravi ručak za današnji dan. 

Otkrivamo recept za neodoljive, hrskave tikvice zapečene u rerni sa umakom od paradajz sosa.

Sve što vam je potrebno od sastojaka su: 

2 jajeta

50g prezli

60g kačkavalja (izbegavati niskomasnu gaudu) 

so po ukusu

Priprema: 

Izrendati tikvicu i ocediti je kroz krpu, peškir ili gazu kako bi se maksimalno uklonio višak vode.

U posudu dodati oceđenu tikvicu, jaja, izrendan kačkavalj, začine i prezle. Možete ih oblikovati kao krokete, pljeskavice ili koji kod oblik imate na umu. Ubaciti ih u prethodno zagrejanu rernu i peći ih trideset minuta na stoosamdeset stepeni.

Za to vreme ćemo zajedno pripremiti umak od paradajza.

150g paradajza

20g crvene paprike

10g crvenog luka

10ml maslinovog ulja

so po ukusu

Izblendati sastojke i poslužiti umak uz pečene krokete.

 

 

Recept pripremila Nataša Denić sa instagram profila pecatzivota

 

 

Komentari (0)

Loading