OVDE SVI GREŠE: Evo šta treba da uradite da vam dinstano meso uvek bude sočno i mekano
Klasično dinstanje prvo podrazumeva prženje mesa, kako bi se zapečatili sokovi u njemu, i kako ne bi iscurili u procesu kuvanja, ostavljajući meso previše suvim
Jela sa dinstanim mesom su pravi užitak. Kada se ovako pripreme svako će olizati tanjir.
Kada naučite da dinstate meso na pravi način vaša nepca će vam biti zahvalna.
Postoji nekoliko finesa u pripremi dinstanog mesa, koji se moraju poštovati, kako biste bili sigurni da ćete uvek imati dobar rezultat. Odgovarajuća mesa za dinstanje su žilava mesa, teleća rebra i svinjska plećka.
Lepo je da dinstamo meso u šerpi sa debelim dnom, jer se toplota od vatre ravnomerno raspoređuje i nema opasnosti da meso zagori.
Klasično dinstanje prvo podrazumeva prženje mesa, kako bi se zapečatili sokovi u njemu, i kako ne bi iscurili u procesu kuvanja, ostavljajući meso previše suvim.
Nakon kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi, dodaje se malo vode, ali ne i mnogo, kako se dinstanje ne bi pretvorilo u kuvanje. Proces dinstanja mesa traje dugo i odvija se u tihoj vatri.
Kod kuvanja se proizvodi vodena para, koja se lepi na poklopcu posude. Tamo se ona kondenzuje i i vraća u meso, čineći ga mekim i mirisnim.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)