DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen

Ivana Pavlović

10:00

Bakina vanglica 0

Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.

džem od bundeve
Shutterstock

Potrebno je

(za 2 teglice od 375 ml)

  • 500 g očišćene bundeve
  • 300 g očišćenih kiselih jabuka
  • 200 g narandže sa korom
  • 500 g šećera
  • sok od limuna

Priprema:

Bundevu , jabuke i pomorandže isecite na sitnije komade. U veću šerpu stavite voće, da pokrije dno, sipajte dl vode i zakuvajte. Kada provri, kuvajte još 5 minuta, na jakoj vatri. Štapnim mikserom umiksajte voće pa dodajte šećer i kuvajte sat vremena, na tihoj temperaturi. Na kraju, dodajte limunov sok i kuvajte još koji minut. Prebacite džem u sterilisane tegle. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading